„Ускршњи вашар“ посвећен другарству

bajic9 1 3 5 bajic3 bajic6

На неколико штандова, на платоу испред школе, ученици су продавали предмете посвећене Ускрсу, као и колаче и разне посластице, такође у ускршњој атмосфери.

Овогодишњи „Ускршњи вашар“ има хуманитарни карактер, јер прикупљена новчана средства одлазе у руке оних којима је помоћ веома потребна, за ученика и другара Стефана, ученика првог разреда, који болује од церебралне парализе и не креће се самостално. За операцију, након које би према проценама доктора Стефан могао да се самосталније креће, потребно је 364.000 динара и овим гестом школа је желела да помогне.

– Годинама организујемо „Ускршњи вашар“, а то нам је прилика да ученици покажу свој рад, умеће и креативност, а исто тако и прилика да сакупимо нека новчана средства која касније искористимо за набавку наставних средстава, такмичења ученика или ученичке излете. Ове године смо одлучили да вашар буде хуманитарног карактера, јер сва новчана средства која сакупимо биће усмерена на помоћ нашем другу Стефану. Организовали смо вашар не само у матичној школи, већ и у подручним одељењима у Манђелосу, Лежимиру и Шишатовцу. Сматрамо да је то један гест којим код својих ученика развијамо хуманост, солидарност и пожртвованост, а исто тако позивамо и све људе који желе да нам се придруже у овој акцији, да уплате своју донациони прилог на жиро рачун, рекла је директорица ОШ „Слободан Бајић Паја“ Анкица Јевтић.

Директорица је додала да су позване и остале митровачке школе да се прикључе овој акцији и оне су се одазвале и уплатиле одређена новчана средства, тако да је ова акција за помоћ другару и ученику ОШ „Слободан Бајић Паја“ прерасла у заједнички и хуман догађај.

Број жиро рачуна на који се може уплатити новац за помоћ Стефану:

Banca Intesa

160-5800100739911-45

Љубица Живковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.