Oбележавање дечје недеље

дечја недељаОбележавање Дечје недеље има дугу традицију. Њен циљ је да укаже на стварни положај детета и младих у друштву, да скрене пажњу на дете као носиоца права које треба да одраста у што бољим условима како у породици и локалној заједници тако и у друштву у целини.
На тај начин Дечја недеља доприноси амбијенту који пружа једнаке шансе за развој и остварење пуних потенцијала деце.
Овогодишњи мото Дечје недеље у потпуности је био окренут породици као основној ћелији људског друштва, те је у ОШ „Слободан Бајић Паја” обележена Дечја недеља у периоду од 5. до 11. октобра под мотом:

Подршка породици – најбоља подршка деци
дечја недеља 2Ученици од 1. до 4. разреда су захваљујући својој креативности, маштовитости и досетљивости заједно са својим учитељима ту дечју недељу улепшали низом занимљивих активности као што су квизови, позоришна представа, организован је и дан смеха, уређење зидних новина.
Спортски дан је био осмишљен полигоном спретности у сарадњи са

?????????????

организацијом “Здраво срце”. Ученици су такође показали своје умеће и креативност у моделовању јесењим плодовима, а потом је направљена и изложба најбољих радова.
Тај дан ОШ „Слободан Бајић Паја” посетила су и деца из Предшколске установе “Стоногица”.

дечја недеља 3Ученици од 5. до 8. разреда су такође Дечју недељу провели весело, дружећи се, а улепшали су је низом активности као што су „Музика је око нас“, креативна радионица „Keep calm & make a T-shirt“ , квизом „Пут по свету на тротинету“, спортски дечја недеља 5и еколошки дан.
Деца у подручном одељењу у Манђелосу су разноврсним креативним садржајем уз музику, песму и игру обележили Дечју недељу. Изведена је и представа где су ученици и наставници заменили улоге. Потом је одржан и квиз из „Занимљиве географије“.
Организована је и акција под називом „Чеп за хендикеп” која има за циљ прикупљање пластичних чепова како би се новцем од рециклаже, помогло особама са инвалидитетом.дечја недеља 6

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.