ЕДУКАТИВНА РАДИОНИЦА РЕЦИКЛАЖЕ ПАПИРА

У петак 4.4.2014. године у оквиру пројекта „За чистије и зеленије школе Војводине“, реализована је едукативна радоница рециклаже папира. Радионицу је успешно организовала учитељица Александра Лакетић са ученицима из Шишатовца, за ученике и учитеље трећег и четвртог разреда матичне школе.

Ученици су прошли кроз све фазе рециклаже папира. Прво су сецкали папир на што ситније комаде, онда су све скупили и потопили у воду. Тако омекшан папир се уситни блендером или сецком и добије се ситнија маса погодна за даљу рециклажу. Ова маса је припремљена раније да би ученици прошли кроз цео процес рециклаже папира. Ученици су добили по чашу ове уситњене масе да је обоје са темпером у боју коју желе и да разлију у дрвене рамове формата А4. Када су разлили масу, да би  се боље оцедило и осушило, притисли су комадом дрвета. Тако разливен папир оставили су да се суши неколико дана а од раније направљеног папира ученици су добили задатак да направе вазу са цвећем и лептире.

Ученици су веома заинтересовано учествовали у свим фазама рециклирања папира и завршној изради плаката. Ученици су на интересантан начин проширили своје знање о очувању природе и живог света.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.