Ученици наше школе на Сабору православне омладине у Ср. Карловцима

Сабор православне омладине под покровитељством Епархије сремске на иницијативу епископа сремског Василија одржан је 23. септембра у Сремским Карловцима. Ученици (Ранко Вуковац, Миле Папић, Сања Врањеш, Маја Милошевић, Ана Миловановић, Сања Каралић, Стефан Мијић, Данијел Јовић, Јована Савановић и Анђела Ђуричић, у пратњи вероучитеља Уроша Стефановића и Милана Бараксадића били су учесници Сабора.

Након архијерејске литургије којом је началствовао епископ сремски Василије, ученици наше школе, заједно са осталим учесницима Сабора, у пратњи водича, обишли су знаметнитости Карловаца, Гимназију, Патријаршијски двор и Горњу цркву. После тога приређен је ручак у згради богословије Св. Арсенија Сремца. Након ручка подељени у групе, ђаци су учествовали у разним радионицама, које су организоване у зградама богословије и Светосавског дома. У оквиру спортског дела, Ранко Вуковац и Стефан Мијић такмичили су се у дисциплини бацања камена са рамена, Ана Миловановић, Данијел Јовић и Маја Милосевић такмичили су се у скакању у џаку. Женску екипу у малом фудбалу чиниле су Јована Савановић, Анђела Ђуричић и Сања Каралић, а Сања Врањеш била је део одбојкашке екипе.

Екипа сремскомитровачког намесништва освојила је прво место у квизу из српске историје и веронауке. Део те екипе био је ученик 8-2 Миле Папић. На крају лепог и сунчаног дана приређен је концерт Гаравог сокака. Било је ово лепо дружење и искуство за све ученике.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.