Uspešno realizovan projekat „Preduzetne škole“

Projekat ,,Preduzetne škole,, realizovan je u našoj školi od decembra 2017. godine do juna 2018. godine.

Nakon završene obuke projektnog tima pristupili smo realizaciji samog projekta. Za temu projekta izabrali smo Izradu turističkog vodiča, a za to smo se opredelili zbog povoljnog geografskog položaja Sremske Mitrovice, blizine reke Save, prirodnog rezervata Zasavica i Vranjaškog jezera kao i bogatstva kulturno – istorijskih spomenika i verskih objekata iz mnogih istorijskih razdoblja, od rimskog perioda do danas.

Krajem aprila smo Turistički vodič je završen. Učenici su primenili stečeno znanje, razvijali digitalnu pismenost i preduzetničke kompetencije i timski rad.

8. 6. 2018. godine realizovan je jednodnevni izlet učenika koji su učestvovali u projektu. Na izlet su išli i učenici koji su ostvarili rezultate na okružnom i republičkom takmičenju, nastavnici, kao i predstavnici roditelja i gradske uprave za obrazovanje kako bi im na očigledan način bio prezentovan rad učenika 8-2 i 8-M
odeljenja. Tom prilikom obišli smo sve lokalitete i destinacije koje smo predstavili u našem Turističkom vodiču. Učenici će nas u ulozi turističkih vodiča voditi putevima kojima su pre nas hodili rimski imperatori i mnoge značajne ličnosti prošlih i sadašnjih vremena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.