Подручна одељења

Подручно одељење Манђелос

Манђелос је мало село, смештено у самом подножју Фрушке горе. Некада се звало Франка Вила – Франачко насеље. Данашње име села враћа нас у девети век, у време када су Мађари дали назив месту „Наођолас“ – Велико влашко село, од чега је настао словенски назив села Манђелос.

Данас у Манђелосу живи нешто више од 1500 становника.
Школа у Манђелосу је основана 1885. године. Школа је у време Краљевине Југославије била прво „петовница“, а затим „шестовница“. Реформом школства 1960. године у Манђелосу је уведена осмогодишња школа која ради и данас.

Познати ђаци који су у прошлости похађали ову школу били су:
Бошко Палковљевић Пинки – народни херој; Сава Согић Куса – генерал; Јован Крмпотић – председник Општине; Миливој и Љубица Белић – лекари.

Подручно одељење Лежимир

Лежимир се помиње још у доба Римљана , а име је настало од назива Лецмер – Лецимер, које се помиње као насеље први пут 1389. године. Данас у селу живи око хиљаду људи.

Школа се први пут помиње 1764. године као српска народна школа. Ђака је било највише 1933. године – 235. Школа је током историје мењала називе, а данас школа у Лежимиру носи назив Основна школа „Слободан Бајић Паја“ и има четири разреда млађег школског узраста.

Познати ђаци ове школе били су:
Глигорије Возаревић – књиговезац/књижар; Војин Василић – шумарски инжењер и публициста; Милан Марић – председник Општине.

Подручно одељење Шишатовац

Шишатовац је једно од старијих насеља у Фрушкој гори. Село је познато пре свега по манастиру Шишатовац. Пре 1545. године у манастир Шишатовац пренесене су мошти знаменитог последњег кнеза паштровског, добротвора и српског светитеља, Стевана Штиљановића. Од тада овај духовни центар постаје место окупљања истакнутих Срба: патријарха Арсенија и Арсенија, Лукијана Мушицког, Филипа Вишњића, Вука Караџића и многих других виђенијих Срба.

Поред манастира је село са истим именом Шишатовац. Данас у селу има око 200 житеља.
Школа је први пут почела са радом 1935. године. Данас је школа четвороразредна.